Odd Erik Gullaksen - Årets Eldsjel 2019

Postet av Førde IL den 11. Jun 2020

Odd Erik Gullaksen er vinnar av Årets eldsjelpris for framifrå dugnadsarbeid i Førde IL for 2019. Odd Erik er på mange måtar personen som har skapt handball-eventyret i Førde og Sunnfjord. Gjennom tusenvis av timar på reiser, i hallen og ikkje minst ved skrive og møtebordet, er han sjølve skaparen av den reisa som damelaget til Førde IL Handball, og i samarbeid med andre klubbar i området, har fått til.

Odd Erik sitt engasjement i Førde Handball starta som trenar for minihandballen i 2003, og som trenar for aldersbestemte lag i fleire år. Frå 2007 kom han inn i sportsleg utval i handballgruppa, og han meisla då ut partnaravtalen som vart etablert med Florø handball. Som ei lekk i denne avtalen stod han bak den første islandske trenaren i Førde, Kristjan Adalsteinsson, som kom i 2009. Same året vart Odd Erik leiar i sportsleg utval, ein jobb han hadde i 10 år. Under Odd Erik sitt «regime» avanserte handballdamene frå 4. divisjon i 2009 til opprykk til 1.divisjon i 2017. Dei to første åra, på det det nest høgaste nivået i norsk topphandball, resulterte i 8. og 7. plass, medan årets sesong endte med nedrykk til 2. divisjon.

I alle desse åra har Odd-Erik Gullaksen vore primus motor og ein stor del av drivkrafta bak arbeidet i Førde IL Handball. Han har vore sportsleg leiar og delteke på styremøta, og ikkje minst har han vore lagleiar på damelaget alle dessa åra. Han står bak alt som heiter spelarlogistikk, og har ordna alt som handlar om logistikk rundt laget. Frå reiser, treningssamlingar, kampar, dommarar, treningar og anna. Med andre ord har han hatt ein finger med i det meste i Førde IL handball i alle desse åra. Han gav seg offisielt i Førde Il Handball føre året sesong, men klubben dreg den dag i dag nytte av hans kompetanse. Han er eit ja-menneske som alltid ønskjer det beste for Førde-idretten. Han er positiv og er aldri vanskeleg å spørje om råd,  og den kunnskapen han sit inne med om handballen i fylket gjennom alle desse åra, er uvurderleg. Odd Erik har det siste året utdanna seg innan sekretariatarbeid, og er ofte å finne på indre bane i Førdehuset i sekretariatet som styrar kampavviklinga.

Førde 10.06.2020

Arne Helgheim, styreleiar Førde idrettslag.

Toppidrettstipend og Finn Friis Hafstad Minnefond - 2019/2020:

Postet av Førde IL den 15. Mai 2020

Toppidrettstipend 2019/2020

Gjøran Tefre -  langrenn:

Beste prestasjon siste sesong:

2 plass i verdenscup på team sprint i Planica og 8 plass under prøve VM i WC Oberstdorf, samt samanlagtsiger i Skandinavisk cup.

Håvard Gutubø Bogetveit - skiskyting:

Beste prestasjon siste sesong:

3. plass i IBU cup Ridnaun, Italia både på sprint og fellesstart - 5. plass sammenlagt i IBU cupen.

Karoline Erdal - skiskyting:

Beste prestasjon siste sesong:

1.plass IBU cup, Sjusjøen og Osrblie, Slovakia i sprint.

Singel mix-stafett gull i EM saman med lagkamerat Endre Strømsheim.

Karoline Holsen Kyte - motbakkeløp:

Beste prestasjon siste sesong:

NM gull i motbakkeløp, Mefjellet opp og siger i Skåla Opp.

Finn Friis Hafstad Minnefond - 2019/2020:

Mathias L. Sagevik, (Førde IL fotball )

Vinnar av årets Finn Friis Hafstad Minnefond:

- «gjennombrudd» som seniorspelar i 2019

- årets unge spelar i 2019 for A-lag, menn

- 22 kampar i Kretsligaaen 2019 (6 mål)

Toppidrettstipenda er på kr 10.000,- og Finn Friis Hafstad Minnefond er på kr 7.500,-.

Tradisjonelt brukar desse utmerkingane å bli delt ut i samband med 17.mai feiringa i Førde.

I år blir det som kjent ikkje høve til tradisjonell feiring - vi lyt dermed finne ein anna  egna «arena» for overrekking ved seinare høve.

Førde Idrettslag gratulerer prisvinnarane så mykje – og ynskjer lukke til med vidare satsing!

•    Ynskjer alle ein riktig god 17.mai😊

Sommaridrettskulen 2020 er avlyst

Postet av Førde IL den 14. Mai 2020

Førde Idrettslag har den seinare tida gjort fortløpande vurderingar, med bakgrunn i at ein hadde eit sterkt ynskje om å gjennomføre ei form for sommaridrettskule også i år, til tross for Covid-19/korona-situasjonen.

Det viser seg at det fortsatt er så mange restriksjonar og omsyn som må takast at vi dessverre har måtte ta den tunge beslutninga om å avlyse årets Sommaridrettskule - som etter planen skulle vore avikla i veke 26 og 27. (22.juni til 3.juli).

Dette er veldig kjedelig for alle involverte - om ikkje anna lovar vi å komme strekt tilbake i 2021 :).

Ta vare på borna og held dykk friske.

Ny årsmøte dato er onsdag 10.juni

Postet av Førde IL den 12. Mai 2020

Som følge av  covid 19 virus pandemien har vi sett oss nødt til å flytte årsmøtet fra mars og ny dato blir  10.juni kl.19.00 på Filhuset.

Saksliste og årsmelding se https://www.fordeidrettslag.no/storage/files?uid=1101375727&pfi=47633

Veteran NM i Førde blir avlyst

Postet av Førde IL den 31. Mar 2020

Vi må dessverre informere om at Veteran NM i friidrett 2020 i Førde blir avlyst.

Avlysinga kjem nok ikkje så overraskande, som vi alle veit påverkar COVID-19 alle arrangement i tida

framover. Det er umogleg å vite korleis situasjonen med viruset er i juni, men vi må ta ekstra omsyn

sidan deler av deltakarmassen er i risikogruppa.

Arrangementet var sett til 26. -28. juni 2020. Vi har sett fram til å sjå mykje god idrett i Førde desse

dagane. Vi håpar at vi kan få arrangere NM på Førde stadion i 2021, eller seinare, men ingenting er

klarlagt angande dette pr no.

Vi beklagar dette på det sterkaste. Ikkje minst fordi vi veit at mange lokale utøvarar låg i trening for å

delta på dette stevnet.

Førde, 30.03.2020