Medlems og treningskontingent

Postet av Førde IL den 22. Sep 2020

Ennå en del som ikke har gjort opp seg når det gjelder medlems og/eller treningskontingent. Vi har en mistanke om om at dette beror på en misforståelse og mistanken går på at en del personer har fått ny e-postadresse eller er registrert med en adresse som ikke er i bruk. Hvis så er tilfelle - gå inn på Min Idrett for å endre e-postadresse.

Åpning av 100 års utstillinga - den spreke hundreåringen

Postet av Førde IL den 9. Sep 2020

Førde Idrettslag vil som en del av 100 års markeringa  åpne ei utstilling på Alti den 10.september. Vi ønsker på denne måten å synliggjøre vår historie og ikke minst sette fokus på boka om Førde Idrettslag som kommer i salg 21.oktober sier Arne Helgheim - leder i Førde IL. Vi håper at mange stikker innom Alti imorgen kl.12.00 for å være med på åpningen av utstillinga.

Odd Erik Gullaksen - Årets Eldsjel 2019

Postet av Førde IL den 11. Jun 2020

Odd Erik Gullaksen er vinnar av Årets eldsjelpris for framifrå dugnadsarbeid i Førde IL for 2019. Odd Erik er på mange måtar personen som har skapt handball-eventyret i Førde og Sunnfjord. Gjennom tusenvis av timar på reiser, i hallen og ikkje minst ved skrive og møtebordet, er han sjølve skaparen av den reisa som damelaget til Førde IL Handball, og i samarbeid med andre klubbar i området, har fått til.

Odd Erik sitt engasjement i Førde Handball starta som trenar for minihandballen i 2003, og som trenar for aldersbestemte lag i fleire år. Frå 2007 kom han inn i sportsleg utval i handballgruppa, og han meisla då ut partnaravtalen som vart etablert med Florø handball. Som ei lekk i denne avtalen stod han bak den første islandske trenaren i Førde, Kristjan Adalsteinsson, som kom i 2009. Same året vart Odd Erik leiar i sportsleg utval, ein jobb han hadde i 10 år. Under Odd Erik sitt «regime» avanserte handballdamene frå 4. divisjon i 2009 til opprykk til 1.divisjon i 2017. Dei to første åra, på det det nest høgaste nivået i norsk topphandball, resulterte i 8. og 7. plass, medan årets sesong endte med nedrykk til 2. divisjon.

I alle desse åra har Odd-Erik Gullaksen vore primus motor og ein stor del av drivkrafta bak arbeidet i Førde IL Handball. Han har vore sportsleg leiar og delteke på styremøta, og ikkje minst har han vore lagleiar på damelaget alle dessa åra. Han står bak alt som heiter spelarlogistikk, og har ordna alt som handlar om logistikk rundt laget. Frå reiser, treningssamlingar, kampar, dommarar, treningar og anna. Med andre ord har han hatt ein finger med i det meste i Førde IL handball i alle desse åra. Han gav seg offisielt i Førde Il Handball føre året sesong, men klubben dreg den dag i dag nytte av hans kompetanse. Han er eit ja-menneske som alltid ønskjer det beste for Førde-idretten. Han er positiv og er aldri vanskeleg å spørje om råd,  og den kunnskapen han sit inne med om handballen i fylket gjennom alle desse åra, er uvurderleg. Odd Erik har det siste året utdanna seg innan sekretariatarbeid, og er ofte å finne på indre bane i Førdehuset i sekretariatet som styrar kampavviklinga.

Førde 10.06.2020

Arne Helgheim, styreleiar Førde idrettslag.

Toppidrettstipend og Finn Friis Hafstad Minnefond - 2019/2020:

Postet av Førde IL den 15. Mai 2020

Toppidrettstipend 2019/2020

Gjøran Tefre -  langrenn:

Beste prestasjon siste sesong:

2 plass i verdenscup på team sprint i Planica og 8 plass under prøve VM i WC Oberstdorf, samt samanlagtsiger i Skandinavisk cup.

Håvard Gutubø Bogetveit - skiskyting:

Beste prestasjon siste sesong:

3. plass i IBU cup Ridnaun, Italia både på sprint og fellesstart - 5. plass sammenlagt i IBU cupen.

Karoline Erdal - skiskyting:

Beste prestasjon siste sesong:

1.plass IBU cup, Sjusjøen og Osrblie, Slovakia i sprint.

Singel mix-stafett gull i EM saman med lagkamerat Endre Strømsheim.

Karoline Holsen Kyte - motbakkeløp:

Beste prestasjon siste sesong:

NM gull i motbakkeløp, Mefjellet opp og siger i Skåla Opp.

Finn Friis Hafstad Minnefond - 2019/2020:

Mathias L. Sagevik, (Førde IL fotball )

Vinnar av årets Finn Friis Hafstad Minnefond:

- «gjennombrudd» som seniorspelar i 2019

- årets unge spelar i 2019 for A-lag, menn

- 22 kampar i Kretsligaaen 2019 (6 mål)

Toppidrettstipenda er på kr 10.000,- og Finn Friis Hafstad Minnefond er på kr 7.500,-.

Tradisjonelt brukar desse utmerkingane å bli delt ut i samband med 17.mai feiringa i Førde.

I år blir det som kjent ikkje høve til tradisjonell feiring - vi lyt dermed finne ein anna  egna «arena» for overrekking ved seinare høve.

Førde Idrettslag gratulerer prisvinnarane så mykje – og ynskjer lukke til med vidare satsing!

•    Ynskjer alle ein riktig god 17.mai😊

Sommaridrettskulen 2020 er avlyst

Postet av Førde IL den 14. Mai 2020

Førde Idrettslag har den seinare tida gjort fortløpande vurderingar, med bakgrunn i at ein hadde eit sterkt ynskje om å gjennomføre ei form for sommaridrettskule også i år, til tross for Covid-19/korona-situasjonen.

Det viser seg at det fortsatt er så mange restriksjonar og omsyn som må takast at vi dessverre har måtte ta den tunge beslutninga om å avlyse årets Sommaridrettskule - som etter planen skulle vore avikla i veke 26 og 27. (22.juni til 3.juli).

Dette er veldig kjedelig for alle involverte - om ikkje anna lovar vi å komme strekt tilbake i 2021 :).

Ta vare på borna og held dykk friske.